Skocz do zawartości

Ranking


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 13.06.2016 uwzględniając wszystkie działy

  1. 2 punkty
    PrzMas

    .ini kolejno w folderze (dfile) / losowanie

    W OnFilterScriptInit() sprawdź czy istnieje plik info0.ini, zawierający wartość dla ostatnio zapisanego pliku - jeśli nie istnieje to go utwórz i zapisz do niego wartość 0; Przy uruchomieniu skryptu wczytaj do zmiennej globalnej wartość z pliku info0.ini; Przy tworzeniu nowego pliku ustaw dla jego nazwy wartość zmiennej +1, następnie zapisz ją do pliku info0.ini.
  2. 1 punkt
    PrzMas

    .ini kolejno w folderze (dfile) / losowanie

    new fileidx= 0; // zmienna globalna public OnFilterScriptInit() { new fhandle; if (fexist("info_0.ini")) { fhandle= fopen("info_0.ini", io_read); new temp[4+1]; fread(fhandle, temp); fileidx= strval(temp); } else { fhandle= fopen("info_0.ini", io_append); fwrite(fhandle, "0"); } fclose(fhandle); } stock nowy_plik(tekst[]) { new temp[9+1]; format(temp, sizeof(temp), "info_%d.ini", ++fileidx); new fhandle= fopen(temp, io_append); fwrite(fhandle, tekst); fclose(fhandle); if (fexist("info_0.ini")) fremove("info_0.ini"); fhandle= fopen("info_0.ini", io_append); valstr(temp, fileidx); fwrite(fhandle, temp); fclose(fhandle); } Plik info_0.ini jest po to, aby po restarcie serwera nie utracić indeksu ostatniego pliku. new fname[9+1]; format(fname, sizeof(fname), "info_%d.ini", random(fileidx-1)+1); Zmienna fname będzie przechowywała nazwę wylosowanego pliku.
  3. 1 punkt
    Pr0f3ssi0n4LisT.

    .ini kolejno w folderze (dfile) / losowanie

    CMD:nowyplik(playerid) { new str[25],i; for(i = 1; i < MAX_PLIKOW; i++) { format(str,sizeof(str),"/folder/info%d.ini",i); if(!fexist(str)) { i = _:fopen(str, io_write); // if(!File:i) continue; fwrite(File:i,"Pawno.PL\r\n"); fclose(File:i); i = MAX_PLIKOW; } } if(i < MAX_PLIKOW) SendClientMessage(playerid,-1,"Juz jest max plikow w tym folderze ziomus."); else { // utworzono plik ktorego nazwa jest w tablicy str } return 1; } CMD:losuj(playerid) { new num[MAX_PLIKOW], cnt; new str[25],idx; for(idx = 1; idx < MAX_PLIKOW; idx++) { format(str,sizeof(str),"/folder/info%d.ini",idx); if(!fexist(str)) continue; num[cnt++] = idx; } if(cnt == 0) SendClientMessage(playerid,-1,"Nie ma zadnego pliku w tym folderze."); else { format(str,sizeof(str),"/folder/info%d.ini",num[random(cnt)]); cnt = _:fopen(str, io_read); while(fread(File:cnt, str)) { // pobieranie linijka po linijce } fclose(File:cnt); } return 1; } Chyba cos takiego o ile dobrze zrozumialem
  4. 1 punkt
    CommandeR

    Nie działa zmiana skina

    Spróbuj: else if(dialogid == D_CREATE_MALE_SKIN_LS) { if(response) { if(listitem == 0) { SetPlayerSkin(playerid, 2); } else if(listitem == 1) { SetPlayerSkin(playerid, 4); } else if(listitem == 2) { SetPlayerSkin(playerid, 5); } else if(listitem == 3) { SetPlayerSkin(playerid, 7); } else if(listitem == 4) { SetPlayerSkin(playerid, 17); } else if(listitem == 5) { SetPlayerSkin(playerid, 20); } else if(listitem == 6) { SetPlayerSkin(playerid, 23); } else if(listitem == 7) { SetPlayerSkin(playerid, 29); } else if(listitem == 8) { SetPlayerSkin(playerid, 46); } else if(listitem == 9) { SetPlayerSkin(playerid, 59); } // kończąc dopisz return 1; (NA KOŃCU ! )
  5. 1 punkt
    DaGaXeR

    Liczba graczy ipboard

    Chociażby taką zamiast tego. Gdzie później za </php> wstawiasz w szablon to swoje <p> uzywajac zmiennych $players & $slots echo "<p>Aktualny stan slotów: ". $row["graczy"] ."/". $row["slotow"] ."</p>" $players = $row['graczy']; $slots = $row['slotow'];
  6. 1 punkt
    DaGaXeR

    Serwer na kompie, łączenie z zewnątrz

    Pierw sprawdź, czy Twoje IP jest zewnętrzne. Później odblokuj porty np. w routerze odpowiedzialne za serwer; dla SA:MP to 7777. Później każdy kto wpisze Twoje IP będzie mógł łączyć się z serwerem o ile jest włączony.
  7. 1 punkt
    Nergosu

    Problem z BW

    ApplyAnimation(playerid,"PED","FLOOR_hit_f",4.0,0,1,1,1,0,1); Spróbuj tego
  8. 1 punkt
    DaGaXeR

    Liczba graczy ipboard

    Jak robisz to w szablonie to spróbuj zamiast echo dać zmienną, którą później wyświetlisz. Jak robisz to w aplikacji, to powinieneś ustawić szablon. For example: $template = $this->registry->output->getTemplate('game')->gameContent( $posts, $pages ); $this->registry->getClass('output')->addContent($template); $this->registry->output->setTitle('Strona główna'); $this->registry->output->addNavigation( 'Strona główna', '/home' ); $this->registry->getClass('output')->sendOutput();
  9. 1 punkt
    Zrób tak: format(sData[playerid][Nazwa], 16, "Tampa");
  10. 1 punkt
    Belfer

    Programista PAWNO/Strona WWW

    Dlaczego akurat w Pawno, a nie innym edytorze?
×