Skocz do zawartości

Ranking


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.07.2016 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
    ourFarm

    sscanf

    if (sscanf(params, "s[32]S()s[64]", type, others)) Daj na: if (sscanf(params, "s[32]S()[64]", type, others))
  2. 1 punkt
    Napewno dałeś cały log z błędu?
  3. 1 punkt
    A nie lepiej ci zaktualizować sscanf'a i sprawdzić czy jest ten błąd dalej *ZRÓB KOPIE PLUGINU I INCLUDA* może coś ze sscanfem jest nie tak tez miałem kiedyś takie przypadki ze sscanfem i zaktualizowanie go pomogło!
  4. 1 punkt
    Beata_Szydlo_2015

  5. 1 punkt
    Zamek

    komenda /mandat

    Neo, po jasnego uja robić sobie pod gorke robiac dwa GetPlayerName robisz new name[MAX_PLAYER_NAME][MAX_PLAYERS] GetPlayerName(playerid, name[playerid], sizeof(name)); I wtedy tylko jak chcesz gracza ktory wystawia to name[id] i tyle, zaoszczedziles czasu i klopotow. Pomysl czasami, i robisz jakis dziwny stringpowod1, pisz to krocej np str, szybciej i tyle.
  6. 1 punkt
    Zamek

    komenda /mandat

    Mandat jak mandat, pierw musisz oczywiście użyć sscanfa gdzie pobierzesz id gracza, to będzie główną funkcją, przykład użycia, pierw tworzysz zmienną do której przypiszesz id gracza, czyli new id;, potem zaczyna sie zabawa z sscanfem, stawiamy warunek, jeżeli dane z komendy (sscanfa) nie zostały pobrane to nie pozwalamy iść dalej i dajemy return 1, najprosciej wytlumaczyc ta funkcje to po prostu zwraca 1; czyli wróć wracając do samego sscanfa to musimy oczywiście do czego przypinamy to id gracza, oczywiscie do parametrów, czyli params (zalezy od systemu cmd) if(sscanf(params, "d"id)) tak powinno to wyglądać w całości, czyli do params przypisaliśmy "d" czyli nasza zmienna stworzona wczesniej, potem juz tylko nastepne warunki w postaci czy gracz jest podlaczony (IsPlayerConnected(id) w tym przypadku id bo sprawdzamy czy id gracza ktorego wpisalismy po /mandat jest podlaczone, jezeli dojdziemy do konca warunkow to wtedy użyjemy format gdzie pokazemu kto nam zabrał kase i ile, oczywiscie mozemy dodac sobie parametry w postaci /mandat id kwota, wtedy mozemy zrobic tak ze GivePlayerMoney(id, -kwota); czyli zabieramy komu? id czyli id ktore wpisalismy, kwota czyli to co wpisalismy po id. Mysle ze po przeczytaniu tego wszystkiego zoorientujesz sie jak pisać komendy z parametrami, osobiscie polecam zcmd PS: Mogą być male literowki bo pisane na telefonie Pozdrawiam
  7. 1 punkt
    DaGaXeR

    [Sprzedam] GM Polski Mega Serwer DM [PMS]

    Co tu jest wartego 200zł?
×