Skocz do zawartości
KopeK_

case 0,1,2,3

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka mam pytanie. Czy jak mam zrobione :

 	new b[1600];
	strcat(b, "Test");// = case 0
	strcat(b, "Test");// = case 1 ??
	ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_PRZELADOWANE,DIALOG_STYLE_LIST,"Przełowany Towar", b, "Załaduj", "Wróć");

Czy to potem będzie równe case 0,1,2,3,4 itd.... Chodzi mi o te napisy Test.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

co wgle chcesz uzyskać?

 

funkcja "strcat" łaczy ze soba string'i- w tym przypadku 'b'  to : "TestTest" (?), więc nie ma tu żadnych "casów" bo jest tylko jedna opcja na liście. Aby pojawiło się kilka opcji, po prostu oddzielamy je "\n", w wielkim skrócie :

ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_PRZELADOWANE,DIALOG_STYLE_LIST,"Przełowany Towar", "Towar1 \nTowar2 \nTowar3 \nTowar4", "Załaduj", "Wróć");

Da nam kolejno(przy tworzeniu odpowiedzi na dialogi) : Towar1 - case 0, Towar2 - case 1, Towar3 - case 2, Towar4 - case 3

 

Mam nadzieję że dobrze zrozumiałem.

 

pozdrawiam.

Edytowane przez vRage

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
new string[ 126 ];
strcat(string, "1. Cos\n");
strcat(string, "2. Cos2\n");
ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_PRZELADOWANE,DIALOG_STYLE_LIST,"Przełowany Towar", string, "Załaduj", "Wróć");

 

 

 

if(dialogid == DIALOG_PRZELADOWANE)
{
 
if(!response) return 1;

// Sposób 1:
new id = strval(inputtext);
if(id == 1) // 1. Cos
if(id == 2) // 2. Cos2
 
// Sposób 2:
switch(dialogid)
{
case 0: // 1. Cos
case 1: // 2. Cos2
}

// Sposób 3:
if(strcmp(inputtext, "1. Cos", true) == 0) // 1. Cos
if(strcmp(inputtext, "2. Cos2", true) == 0) // 2. Cos2
 
}

 

Osobiście polecam sposób numer 1. ;)

Edytowane przez CeKa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jednakże przy dynamicznych skryptach nie zawsze jest taka sama kolejność wyświetlania. ;)

 

np

 

new buffer[ 256 ];
if(can_use)
{
  strcat(buffer, "Ustaw nazwę drzwi\n");
  strcat(buffer, "Ustaw opłatę\n");
  strcat(buffer, "Dodatki\n");
}
if(can_buy) strcat(buffer, "Magazyn\n");
Edytowane przez CeKa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×