Skocz do zawartości
Inferno

HardTruck map v3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego serwer nie może połączyć się z bazą danych?
Przy odpalaniu serwera wyskakuje mi błąd w logach:


[09] [DataBase]Error 001: błąd przy łączeniu z bazą danych.
[09] truckrp.amx->LoadVehicles->Call
[09] truckrp.amx->LoadCargos->Call
[09] truckrp.amx->LoadFrakcje->Call
[09] truckrp.amx->LoadLoadings->Call
[09] truckrp.amx->LoadCentrale->Call


Wpisywałem dane bazy z hostingu oraz z programu Webserv i dalej to samo. Wszystkie dane wpisane raczej dobrze, w bazie danych importowałem plik sql.txt i nic. Pomożecie?

Kod gamemodu odpowiadający za mysql:

 

#define MYSQL_HOST "localhost" // Host bazy danych
#define MYSQL_USER "root" // Użytkownik bazy danych
#define MYSQL_PASS "" // Haslo bazy danych
#define MYSQL_DB "serwer" // Nazwa bazy danych

Baza danych jest dobra, problem lezy chyba w gamemodzie gdyż podpialem baze pod inny gamemode i dziala.

Edytowane przez Infamous

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trzeba pluginy aktualizować ?

logi:
 


----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3x-R2, (C)2005-2013 SA-MP Team

[02:03:18] 
[02:03:18] Server Plugins
[02:03:18] --------------
[02:03:18]  Loading plugin: streamer
[02:03:18] 

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loading plugin: mysql
[02:03:18] 

  > MySQL plugin R5 successfully loaded.

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loading plugin: sscanf
[02:03:18] 

[02:03:18]  ===============================

[02:03:18]       sscanf plugin loaded.     

[02:03:18]    (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[02:03:18]    0.3d-R2 500 Players "dnee"

[02:03:18]  ===============================

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loaded 3 plugins.

[02:03:18] 
[02:03:18] Filterscripts
[02:03:18] ---------------
[02:03:18]   Loading filterscript 'obiekty.amx'...
[02:03:18] Ładowanie obiektów.
[02:03:18] Załadowano 1602 obiektów.
[02:03:18]   Loaded 1 filterscripts.

[02:03:19] [DataBase]Error 001: błąd przy łączeniu z bazą danych.
[02:03:19] truckrp.amx->LoadVehicles->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadCargos->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadFrakcje->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadLoadings->Call
[02:03:19] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[02:03:19]  PTS v3.0 Beta (Inferno)
[02:03:19]  Load Statistic:
[02:03:19]  Load time 0.0170s
[02:03:19] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[02:03:19] Number of vehicle models: 1
[02:03:19] --- Server Shutting Down.
[02:03:19] Usówanie obiektów.
[02:03:19] Usunięto obiekty. Pozostało 1954 dynamicznych obiektów dodanych w mapie.
[02:03:19] 

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito unloaded ***

[02:03:19] 

  > MySQL plugin unloaded.

[02:03:19] 

[02:03:19]  ===============================

[02:03:19]      sscanf plugin unloaded.    

[02:03:19]  ===============================

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, xXxPrzemoxXx napisał:

Trzeba pluginy aktualizować ?

logi:
 


----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3x-R2, (C)2005-2013 SA-MP Team

[02:03:18] 
[02:03:18] Server Plugins
[02:03:18] --------------
[02:03:18]  Loading plugin: streamer
[02:03:18] 

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loading plugin: mysql
[02:03:18] 

  > MySQL plugin R5 successfully loaded.

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loading plugin: sscanf
[02:03:18] 

[02:03:18]  ===============================

[02:03:18]       sscanf plugin loaded.     

[02:03:18]    (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[02:03:18]    0.3d-R2 500 Players "dnee"

[02:03:18]  ===============================

[02:03:18]   Loaded.
[02:03:18]  Loaded 3 plugins.

[02:03:18] 
[02:03:18] Filterscripts
[02:03:18] ---------------
[02:03:18]   Loading filterscript 'obiekty.amx'...
[02:03:18] Ładowanie obiektów.
[02:03:18] Załadowano 1602 obiektów.
[02:03:18]   Loaded 1 filterscripts.

[02:03:19] [DataBase]Error 001: błąd przy łączeniu z bazą danych.
[02:03:19] truckrp.amx->LoadVehicles->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadCargos->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadFrakcje->Call
[02:03:19] truckrp.amx->LoadLoadings->Call
[02:03:19] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[02:03:19]  PTS v3.0 Beta (Inferno)
[02:03:19]  Load Statistic:
[02:03:19]  Load time 0.0170s
[02:03:19] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[02:03:19] Number of vehicle models: 1
[02:03:19] --- Server Shutting Down.
[02:03:19] Usówanie obiektów.
[02:03:19] Usunięto obiekty. Pozostało 1954 dynamicznych obiektów dodanych w mapie.
[02:03:19] 

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito unloaded ***

[02:03:19] 

  > MySQL plugin unloaded.

[02:03:19] 

[02:03:19]  ===============================

[02:03:19]      sscanf plugin unloaded.    

[02:03:19]  ===============================

[02:03:19] [DataBase]Error 001: błąd przy łączeniu z bazą danych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Słuchaj, odpaliłem mapę wchodzę na serwer zarejestrowałem się i "Server Closed the connection" o co chodzi?
Może to też wina sscanfa mógłbyś mi dać aktualnie najnowszego?
i czy możesz wypisać poziomy administratora?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja mam problem ponieważ gdy próbuję skompilować Gm to sypią mi się takie erroy:

Cytuj

Current directory: C:\Users\Multi\AppData\Local\Temp\fz3temp-1
truckrp.pwn(1007) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1533) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1674) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1742) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1762) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1851) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(1966) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2274) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2412) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2454) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2471) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2476) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2479) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2745) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(2832) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3365) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3502) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3550) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3820) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3936) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3963) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(3987) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(4007) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(4111) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(4141) : error 017: undefined symbol "mysql_query"
truckrp.pwn(4148) : error 017: undefined symbol "mysql_query"

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664              Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase


26 Errors.
================ READY ================

A bazę danych chyba mam dobrze podłączoną :

Cytuj

#define MYSQL_HOST "sql.pukawka.pl"                          
#define MYSQL_USER "547836"                                     
#define MYSQL_PASS "hasło"                                    
#define MYSQL_DB   "547836"               

Proszę pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3.7-R2, (C)2005-2015 SA-MP Team

[13:49:43] 
[13:49:43] Server Plugins
[13:49:43] --------------
[13:49:43] Loading plugin: mysql.so
[13:49:43] 

> MySQL plugin R5 successfully loaded.

[13:49:43] Loaded.
[13:49:43] Loading plugin: sscanf.so
[13:49:43] 

[13:49:43] ===============================

[13:49:43] sscanf plugin loaded. 

[13:49:43] (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[13:49:43] ===============================

[13:49:43] Loaded.
[13:49:43] Loading plugin: streamer.so
[13:49:43] 

*** Streamer Plugin v2.6.1 by Incognito loaded ***

[13:49:43] Loaded.
[13:49:43] Loading plugin: audio.so
[13:49:43] 

*** Audio Plugin v0.5 R2 by Incognito loaded ***

[13:49:43] Loaded.
[13:49:43] Loaded 4 plugins.

[13:49:43] 
[13:49:43] Filterscripts
[13:49:43] ---------------
[13:49:43] Loading filterscript 'Launcher.amx'...
[13:49:43] Unable to load filterscript 'Launcher.amx'.
[13:49:43] Loaded 0 filterscripts.

[13:49:43] [DataBase]: Pomy�lnie połšczono z bazš danych.
[13:49:43] truckrp.amx->LoadVehicles->Call
[13:49:43] truckrp.amx->LoadCargos->Call
[13:49:43] truckrp.amx->LoadFrakcje->Call
[13:49:43] truckrp.amx->LoadLoadings->Call
[13:49:43] truckrp.amx->LoadCentrale->Call
[13:49:43] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[13:49:43] PTS v3.0 Beta (Inferno)
[13:49:43] Load Statistic:
[13:49:43] Load time 0.0399s
[13:49:43] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[13:49:43] Number of vehicle models: 1
[13:50:38] [connection] * requests connection cookie.
[13:50:39] [connection] incoming connection: * id: 0
[13:50:42] [join] Matix8981 has joined the server (0:*)
[13:50:42] [Call]OnPlayerConnect ( )->Called
[13:50:48] [part] Matix8981 has left the server (0:2)

Gdy łącze się z serwerem nie ma funkcji rejestracji i tylko logowanie gdy wpiszę losowe hasło wywala mnie z serwera w bazie danych nie ma żadnych tabel . Wszystko dobrze podpiełem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×