Skocz do zawartości
blint

mySantos.pl | GitHub

Rekomendowane odpowiedzi

Postać musisz stworzyć w tabeli core_players, logujesz się na nicku postaci Imię_Nazwisko, hasło wpisujesz takie samo jak do konta globalnego na forum.

A jak przypisać daną postać do konta globalnego na forum ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

w core_players masz coś takiego jak char_gid <- tam wpisujesz id z tabeli mysa_members do konta globalnego

 

przykład:

1. mam konto o nazwie blint na forum (mysa_members), id tego konta to 250

2. w core_players mam swoją postać John_Paul

3. UID John_Paul = (?) jakikolwiek

4. char_gid = 250

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Da sie tworzyć konto IG, chodzi mi o to ze wpisuje nick np: Edek_Garbus i wyskakuje mi okienko ze nick wolny moge go zarejestrowac i wgl bo znalazłem cos takiego w .pwn

#define REGISTER_IN_GAME 0 // rejestracja InGame

i jeszcze raz prosze o plugin'y pod windows'a

Edytowane przez samp2012

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Da sie tworzyć konto IG, chodzi mi o to ze wpisuje nick np: Edek_Garbus i wyskakuje mi okienko ze nick wolny moge go zarejestrowac i wgl bo znalazłem cos takiego w .pwn

#define REGISTER_IN_GAME 0 // rejestracja InGame

i jeszcze raz prosze o plugin'y pod windows'a

 

 

to jest nieużywane

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hejka. Coś nie mogę znaleźć plików char_players, itd. Nie wiem co jest grane... Może one tworzą się po odpaleniu serwera? No normalnie nie mam już pojęcia, a teraz nie mam możliwości odpalić serwer. Aha... Zadziała to z MyBB?

 

//Edit: Teraz już mogę odpalić serwer, lecz gdy odpalam go na domówce - wyskakuje taki oto błąd:

Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono LIBMYSQL.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.

Co robić?

Edytowane przez cycek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hejka. Coś nie mogę znaleźć plików char_players, itd. Nie wiem co jest grane... Może one tworzą się po odpaleniu serwera? No normalnie nie mam już pojęcia, a teraz nie mam możliwości odpalić serwer. Aha... Zadziała to z MyBB?

 

//Edit: Teraz już mogę odpalić serwer, lecz gdy odpalam go na domówce - wyskakuje taki oto błąd:

Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono LIBMYSQL.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.

Co robić?

 

http://files.g-stylezzz.com/libmySQL.dll

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nadal to samo :/ Zresztą dobra, zostawmy domówkę... Na VPS również nie chce się odpalić. Znaczy wszystko działa ładnie i pięknie, tylko że tak jakby nie wykrywało mi mapy... W polu "Mode" pisze "Unknown". Kierując się moim doświadczeniem - wnioskuję, że albo Scriptfiles są źle zrobione (wziąłem z GeoGaming'a, a więc są złe na 99,9%), albo pluginy są niekompatybilne z mapą... Nie mam pojęcia jakie ma być to Scriptfiles. Istnieje jeszcze możliwość, że czegoś nie dodałem, bądź po prostu o czymś zapomniałem.

Edytowane przez cycek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nadal to samo :/ Zresztą dobra, zostawmy domówkę... Na VPS również nie chce się odpalić. Znaczy wszystko działa ładnie i pięknie, tylko że tak jakby nie wykrywało mi mapy... W polu "Mode" pisze "Unknown". Kierując się moim doświadczeniem - wnioskuję, że albo Scriptfiles są źle zrobione (wziąłem z GeoGaming'a, a więc są złe na 99,9%), albo pluginy są niekompatybilne z mapą... Nie mam pojęcia jakie ma być to Scriptfiles. Istnieje jeszcze możliwość, że czegoś nie dodałem, bądź po prostu o czymś zapomniałem.

Wgrałeś skrukturę, pluginy albo czy w ogóle kompilowałeś mapke do formatu .amx ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wgrałeś skrukturę, pluginy albo czy w ogóle kompilowałeś mapke do formatu .amx ?

 

Taki głupi nie jestem xD Mapa została oczywiście spompilowana i wszystko zostało dodane (przynajmniej tak mi się wydaje...). Robię to tak:

GameMode'a wrzucam do folderu "gamemodes" (oczywiste)

Z folderu "linux -> libs -> plugins" wyciągam pluginy i wrzucam do folderu "plugins"

Folder "sql" wrzucam do głównego katalogu z SAMPem.

Dodaję do "config.cfg" pluginy i GMa.

 

Jedyne co mnie zastanawia to to, że nie mam Scriptfiles...

 

Robię coś źle?

Edytowane przez cycek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ktoś ma jakiś pomysł ?
 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\speedcap.inc(115) : error 021: symbol already defined: "format" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\speedcap.inc(117) : error 021: symbol already defined: "SendClientMessage" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\speedcap.inc(119) : error 010: invalid function or declaration 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\speedcap.inc(122) : error 010: invalid function or declaration 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\statystyki.inc(32) : error 017: undefined symbol "CreateProgressBar" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\statystyki.inc(32) : warning 213: tag mismatch 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\statystyki.inc(188) : error 017: undefined symbol "SetProgressBarValue" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\statystyki.inc(189) : error 017: undefined symbol "UpdateProgressBar" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\vehicles.inc(543) : error 025: function heading differs from prototype 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\ac.inc(486) : error 017: undefined symbol "SetProgressBarValue" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\ac.inc(487) : error 017: undefined symbol "UpdateProgressBar" 
C:\Users\Admin\Documents\pawno\include\lib\ac.inc(513) : error 017: undefined symbol "SetProgressBarValue" 
 
Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664 Copyright © 1997-2006, ITB CompuPhase 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Taki głupi nie jestem xD Mapa została oczywiście spompilowana i wszystko zostało dodane (przynajmniej tak mi się wydaje...). Robię to tak:

GameMode'a wrzucam do folderu "gamemodes" (oczywiste)

Z folderu "linux -> libs -> plugins" wyciągam pluginy i wrzucam do folderu "plugins"

Folder "sql" wrzucam do głównego katalogu z SAMPem.

Dodaję do "config.cfg" pluginy i GMa.

 

Jedyne co mnie zastanawia to to, że nie mam Scriptfiles...

 

Robię coś źle?

Źle ! Wchodzisz do bazy danych przez phpmyadmin i importujesz bazę danych która jest podpięta pod gamemoda .. (czy jakoś tak) ;d

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No dobra, wrzuciłem. Nadal nie działa :/ A wrzuciło się prawidłowo...

 

//Edit: Wszystko działa ;) Zostaje jedynie pytanie jak nadać admina...?

Edytowane przez cycek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O ile dobrze pamietam to w mysa_members -> pole access, czy coś w te gusta, w każdym razie chyba po member_id trzeba ustawic na 1-5.

 

Dawno nie zaglądałem do tej mapy ale po kodzie wszystkiego sie domyślicie a co do tabeli "uprawnienia" to tam ustawiamy czy może używać komend adminia dot. grupy, pojazdu itp. <- to też wszystko po kodzie idzie się domyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki wielkie ;) I ostatnie moje pytanie... Czy wystarczy napisać prostą rejestrację postaci przez forum i będzie to hulało normalnie? Czy trzeba jeszcze napisać jakieś inne skrypty?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rejestracja przez forum, gdzie tworzona jest postać z wykorzystaniem wartości pola member_id - podczas, gdy użytkownik jest zalogowany. Jeżeli potrzebujesz taką, zgłoś się na prywatną wiadomość. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiem już chyba w czym leży problem, ale nie potrafię go naprawić :/

 

Serverlog:

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------


SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3z-R3, (C)2005-2014 SA-MP Team


[16:58:53] 
[16:58:53] Server Plugins
[16:58:53] --------------
[16:58:53]  Loading plugin: streamer.so
[16:58:53]   Loaded.
[16:58:53]  Loading plugin: sscanf.so
[16:58:53] 


[16:58:53]  ===============================


[16:58:53]       sscanf plugin loaded.     


[16:58:53]          Version:  2.8.1        


[16:58:53]    (c) 2012 Alex "Y_Less" Cole  


[16:58:53]  ===============================


[16:58:53]   Loaded.
[16:58:53]  Loading plugin: audio.so
[16:58:53] 


*** Audio Plugin v0.5 R2 by Incognito loaded ***


[16:58:53]   Loaded.
[16:58:53]  Loading plugin: FileFunctions.so
[16:58:53]   Loaded.
[16:58:53]  Loading plugin: mysql.so
[16:58:53]   Failed (libmysqlclient_r.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory)
[16:58:53]  Loaded 4 plugins.


[16:58:53] 
[16:58:53] Filterscripts
[16:58:53] ---------------
[16:58:53]   Loading filterscript 'PalominoC.amx'...
[16:58:53]   Loaded 1 filterscripts.


[16:58:53] Script[gamemodes/vliveb.amx]: Run time error 19: "File or function is not found"
[16:58:53] Number of vehicle models: 0

 

Konkretnie niepokoi mnie to:

Failed (libmysqlclient_r.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory)

Ale nie mam pojęcia jak to naprawić :/ Nigdzie nie mogę znaleźć pliku "libmysqlclient.r.so.16" :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jaki system?

Brak zainstalowanych bibliotek mysql.

System Linux Debian 7 32 bit. Jeśli brak bibliotek to jak je ściągnąć i skąd...? Bo w google szukam i nic.

Edytowane przez cycek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×