Skocz do zawartości
JeX

[ROZWIAZANE]wczytywanie statystyk

Rekomendowane odpowiedzi

forward zaloguj_gracza(playerid, haslo[]);
public zaloguj_gracza(playerid, haslo[])
{
    format(b2, sizeof(b2), "select * from `players` where `login`='%s'", PlayerName(playerid));
    mysql_query(b2);
    mysql_store_result();
    mysql_fetch_row_format(b2, "|");
    sscanf(b2, "p<|>ds[32]s[256]ds[32]ds[32]",
    gracz[playerid][id],
    gracz[playerid][login],
    gracz[playerid][password],
    gracz[playerid][money],
    gracz[playerid][bankmoney],
    gracz[playerid][score],    
    gracz[playerid][dataczas],
    gracz[playerid][ostatnio]
    );

co tu jest nie tak , ponieważ nie chce wczytywać mi wartości score , bankmoney , money , dataczas , ostatnio

? ;)

Edytowane przez JeX

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj

forward zaloguj_gracza(playerid, haslo[]);
public zaloguj_gracza(playerid, haslo[])
{
    format(b2, sizeof(b2), "select * from `players` where `login`='%s'", PlayerName(playerid));
    mysql_query(b2);
    mysql_store_result();
    mysql_fetch_row_format(b2, "|");
    sscanf(b2, "p<|>ds[32]s[256]ddddd",
    gracz[playerid][id],
    gracz[playerid][login],
    gracz[playerid][password],
    gracz[playerid][money],
    gracz[playerid][bankmoney],
    gracz[playerid][score],    
    gracz[playerid][dataczas],
    gracz[playerid][ostatnio]
    );

Pominąłeś jedną wartość i bankmoney dawaj w int, w liczbach, nie w stringu bo to wartości liczbowe - kwota; - gotówka. Emm, date z tego co ja wiem wczytuje się też jako int czyli wartość liczbową.

 

d - liczby

s - string, pamiętaj o tym i bierz to na logikę :P

Edytowane przez DaGaXeR

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
enum g
{
    id,
    login[32],
    password[256],
    money,
    bankmoney,
    score,
    dataczas[32],
    ostatnio[32],
    zalogowany,
}

new gracz[MAX_PLAYERS][g];
Edytowane przez JeX

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
format(b2, sizeof(b2), "select * from `players` where `login`='%s'", PlayerName(playerid));
mysql_query(b2);
mysql_store_result();
mysql_fetch_row_format(b2, "|");
sscanf(b2, "e<p<|>ds[32]s[256]ddds[32]s[32]>", gracz[playerid]); // Używając enumeratora tak będzie prościej.

Jeśli nadal nie będzie działać pokaż strukturę bazy danych.

Edytowane przez Rossoneri

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nadal nie działa ;/

CREATE TABLE `players` (
   `id` int(9) not null auto_increment,
   `login` varchar(32) not null,
   `password` varchar(256) not null,
   `money` int(9) not null default '1',
   `bankmoney` int(9) not null default '1',
   `dataczas` datetime,
   `score` int(9) not null default '1',
   `ostatnio` datetime not null,
   PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1;

juz sobie poradziłem :)

Edytowane przez JeX

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×