Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1. Literówka tzn?

2.

#include a_samp.inc

public OnFilterScriptInit()
{
    new nazwa[15], znaki[] = {'0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9'};

    for(new l; l != 10; l++)
        nazwa[l] = znaki[random(10)];

    strins(nazwa, ".txt", 10)

    new File:plik = fopen(nazwa, io_write);

    new p, tmp[8];
    while(p != 100) // teraz masz też te 100  :P
    {
        p += 2;
        valstr(tmp, p);
        fwrite(plik, tmp);
        fwrite(plik, "\r\n");
    }
    fclose(plik);
}

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Compiling PG11_DrunkeR.pwn...
Pawn compiler 3.2.3664                          Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

Nie widzę..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
strins(nazwa, ".txt", 10)

Tu nie masz ";".

Dobra to skoro juz jest jakies rozwiazanie, prawie dobre to moge tez dac swoje:

#include <a_samp>

public OnFilterScriptInit()
	{
	new
		str[16],
		File:Plik,
		i;
	for(i = 0;i<10;i++) valstr(str[i],random(10));
	strins(str,".txt",10);
	Plik = fopen(str, io_write);
	for(i = 2;i<=100;i+=2)
	    {
	    strdel(str, 0, strlen(str));
	    valstr(str,i);
	    strins(str,"\r\n",strlen(str));
	    fwrite(Plik,str);
	    }
	fclose(Plik);
	return 1;
	}

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

DrunkeR, nie dałeś wcześniejszego kodu.

Akceptuję DrunkeR.

#include <a_samp>

public OnFilterScriptInit()
{
	new fName[20],
		string[10],
		number;

	for(new i; i < 10; i++)
	{
		number = random(10);
		valstr(string, number);
		strcat(fName, string);
	}
	strcat(fName, ".txt");

	new File:f = fopen(fName, io_write);

	for(new i = 2; i < 101; i += 2)
	{
		valstr(string, i);
		strcat(string, "\r\n");
		fwrite(f, string);
	}
	fclose(f);
}

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kod PG#10 jest kilka postów wyżej http://pawno.pl/index.php?topic=672.msg9985#msg998

[shadow=white,left]PG #12[/shadow]

Napisz skrypt, który generuje 4 znakowy alfa-numeryczny kod zabezpieczający (pseudo captcha) po wpisaniu poprawnego kodu można kontynuować. Po źle wpisanym kodzie generuje się on ponownie i tak w kółko aż do trafienia. (wszystkie funkcje dozwolone).

PG #12

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

#include a_samp

new
	bool:zrb = false,
	str[5],
	znak[34] = {'a', 'b', 'c', 'd', 'e', 'f', 'g', 'h', 'i', 'j', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'r', 's', 't', 'u', 'w', 'x', 'y', 'z', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0'};

public OnFilterScriptInit()
{
    str = Generuj();
	return printf("Wpisz: %s aby kontynuować", str);
}

public OnRconCommand(cmd[])
{
	if(zrb == true)
	    return print("Już wpisałeś kod");
	if(!strcmp(cmd, str, true))
	{
		print("Udało się !");
		zrb = true;
	}
	else
	{
	    str = Generuj();
	    printf("Wpisz: %s aby kontynuować", str);
	}
	return 1;
}

stock Generuj()
{
	new strex[5];
	format(strex, sizeof(strex), "%c%c%c%c", znak[random(sizeof(znak)-1)], znak[random(sizeof(znak)-1)], znak[random(sizeof(znak)-1)], znak[random(sizeof(znak)-1)]);
	return strex;
}

Mój dziadowy kod, ale ważne że działa ;D

Pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oto mój super duper sweetaśny kod  8) :

#include a_samp.inc

new bool:loged, captcha[5], znaki[] =
{
    'a', 'b', 'c', 'd', 'e', 'f', 'g', 'h', 'i', 'j', 'k', 'l', 'm', 'n', 'o', 'p', 'r',
    's', 'k', 'u', 'w', 'x', 'y', 'z', '0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9'
};

public OnFilterScriptInit()
{
    format(captcha, sizeof captcha, "%c%c%c%c", znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)]);

    printf("\nAby kontuować przepisz kod: %s\n", captcha);
}

public OnRconCommand(cmd[])
{
    if(loged)
        return print("Idź sobie, jeste już zalogowany!");

    if(!strcmp(cmd, captcha, true))
    {
        print("\nZalogowano! Rób co chcesz xD\n");
        loged = true;
        return 1;
    }

    format(captcha, sizeof captcha, "%c%c%c%c", znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)], znaki[random(sizeof znaki)]);
    printf("\nPodałeś nieprawidłowy kod, automatycznie wygenerowano nowy kod: %s\n", captcha);

    return 1;
}

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

#include a_samp.inc

public OnFilterScriptInit()
{
    print("Wpisz jakiś znak, a zobaczysz jego kod ASCII.");
}

public OnRconCommand(cmd[])
{
    new znak = cmd[0];

    printf("%d", znak);
    return 1;
}

Przy okazji crashuje jak wpiszesz ' ' ;p

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Musiałeś? :?  Oczekiwałem kogoś, kto nie brał w tym udziału, no ale, no cóż.

#include <a_samp>

public OnFilterScriptInit()
{
	print("Wpisz jakiś znak, a zobaczysz jego kod ASCII.");

}

public OnRconCommand(cmd[])
{
	printf("%d", cmd[0]);
	return 1;
}

Miałem coś takiego, zgubiłem PWN, ale pamiętam, co było. No i muszę zaliczyć.

Dodane: 2010-06-25 12:46

Dodajesz PG #14? Napisz, bo chyba mam fajny pomysł :D

//CrackeR : Również mam pomysł xDD Badziewny PG ale mam : d

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

PG #14

Skrypt ma wyświetlać co sekundę ile konsola jest już włączona. Czyli u mnie będzie to : "Konsola odpalona : [liczba] sekund."

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
#include <a_samp>

new czask;


public OnFilterScriptInit()
{
	czask= 0;
	SetTimer("konsola", 1000, true);
	return 0;
}

forward konsola();
public konsola()
{
	czask++;
	printf("Siedzisz w konsoli juz : %i sekund.", czask);
	return 0;
}

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zaliczam :)

Mój kod :

#include a_samp

forward PG15();
new zmienna;

public OnFilterScriptInit()
{
	zmienna = 30;
	SetTimer("PG15", 1000, true);
}

public PG15()
{
	zmienna --;
	printf("Konsola odpalona : %i sekund.", zmienna);
}

Twoja kolej : D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

PG #15

Napisz skrypt, który wczyta dane z pliku i wypisze je na konsolę serwera w odwrotnej kolejności. Dozwolone jest używanie wyłącznie funkcji zawartych w includes oryginalnego serwera (oryginalnego - ściągniętego z sa-mp.com, bez dodatkowych includów)

Czyli tekst:

Dzisiaj niedziela, co za tym idzie nie trzeba nic robic
na
cibor cin aberzt ein eizdi myt az oc, aleizdein jaisizD

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

public OnFilterScriptInit()
{
	print("Skrypt by Funiks\n");
	new File:fohnd,str2[256];
	fohnd=fopen("plik.txt",io_read);
	fread(fohnd,str2);

	new strout[256];
	new rozmiar = strlen(str2)-1;
	for(new i=rozmiar;i>-1;i=i-1)
		{
		strout[rozmiar-i]=str2[i];
		}
	printf("\n%s\n\n",strout);

	return 1;
}

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierwsza stona pg# 1

#include a_samp.inc

new tablica[] = "/123456789";

public OnFilterScriptInit()
{
    new tmp[11];
    for(new x=sizeof(tablica)-1, y=-1; x != y; x--)
    {
        format(tmp, 11, "%s%c", tmp, tablica[x]);
    }
    print(tmp);
    return 1;
}

#down, czyli można teraz dodać następne PG żeby to do pliku zapisało  ;D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fuuniks - dobrze, zaliczam.

DrunkeR - nie o to chodziło do końca, ponieważ ja jeszcze dałem że skrypt ma odczytać tekst z pliku i go odwrócić ;p

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

PG #16

Z okazji że temat jest zapomniany zaskoczę was prostotą trzymając się regulaminu pawn game!

Zrób skrypt który wyświetli w konsoli (serwerze) "Hello World" (.amx w załączniku...)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

gratulacje udało się :D mój kod (formalności...)

#include a_samp

public OnFilterScriptInit()
	print("Hello World");

a najlepsze to że teraz ty coś powinieneś wymyślić :D

// Tysięczny post :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×