Skocz do zawartości
Veriuss

Skrypt klienta nie działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz 1030123. Mam mały problem z skryptem po stronie klienta, mianowicie on w ogóle nie działa - dodałem na początku jego kodu outputChatBox i nic się nie wyświetliło, meta wygląda w porządku, gdy usunę z mety type="client" to wszystko działa normalnie - skrypt się ładuje, oto jak wygląda meta:

<meta>
     <script src="server.lua" type="server" />
     <script src="client.lua" type="client"/> <--- z tym tutaj jest błąd.
 
  <file src="img/takiecos.png" />
  <file src="img/nostrzalka.png" />
  <file src="img/frakc.png" />
  <file src="img/klucz.png" />
 
  <map src="mapy/przechols.map"/>
 
  <setting name="#useLODs" value="[ false ]"></setting>
  
    <script src="mapEditorScriptingExtension_s.lua" type="server"></script>
    <script src="mapEditorScriptingExtension_c.lua" type="client"></script>
</meta>

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

sprawdź /debugscript 3 czy wywala jakieś błędy.
Jeśli żadnych błędów nie wyrzuca sprawdź konsole serwera może o jakimś innym błędzie informuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, RJ45 napisał:

sprawdź /debugscript 3 czy wywala jakieś błędy.
Jeśli żadnych błędów nie wyrzuca sprawdź konsole serwera może o jakimś innym błędzie informuje.

Ehh nic sensownego nie wyświetla oprócz jednego "WARNINGU", ale On jest w innym zasobie. Konsola też nic nie informuje, dziwne.. :| Skrypt normalnie działa gdy nie jest ustalony jako skrypt po stronie klienta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
<meta>
<script src="server.lua" type="server" />
<script src="client.lua" type="client" />
<file src="img/takiecos.png" />
<file src="img/nostrzalka.png" />
<file src="img/frakc.png" />
<file src="img/klucz.png" />
 
<map src="mapy/przechols.map" />
 
<setting name="#useLODs" value="[ false ]" />
 
<script src="mapEditorScriptingExtension_s.lua" type="server" />
<script src="mapEditorScriptingExtension_c.lua" type="client" />
</meta>

Sprawdź poprawność nazw i kodowanie pliku może (UTF-8 bez BOM w notepad++)??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, szymex napisał:
<meta>
<script src="server.lua" type="server" />
<script src="client.lua" type="client" />
<file src="img/takiecos.png" />
<file src="img/nostrzalka.png" />
<file src="img/frakc.png" />
<file src="img/klucz.png" />
 
<map src="mapy/przechols.map" />
 
<setting name="#useLODs" value="[ false ]" />
 
<script src="mapEditorScriptingExtension_s.lua" type="server" />
<script src="mapEditorScriptingExtension_c.lua" type="client" />
</meta>

Sprawdź poprawność nazw i kodowanie pliku może (UTF-8 bez BOM w notepad++)??

Zawsze sprawdzam czy w notepad++ mam "Encode in UTF-8" poza tym nawet konwertowałem na UTF-8 w notepadzie. Szczerze nie wiem co się z tym dzieje - zmieniłem zasób i wszystko działało(musiałem przepisywać), a teraz gdy dodałem jakąś funkcję np. panel interakcji z pojazdem to znowu nie wczytywało klienta - dziwne. Radzę sobie jakoś z tym, że przepisuje do innego zasobu, nie wiem dlaczego tak się dzieje, a może coś przeoczam. Temat jest tak jakby wyczerpany, rozwiązania jako tako na to nie znalazłem bo nie wiem w czym jest problem ale można powiedzieć, że już mi działa. Dziękuje za chęci pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Miałem podobny problem kiedyś, ale tylko dwa czy trzy razy. Mi wystarczało przekopiować pliki.
Proponuję zrobić sobie całe środowisko od nowa tj. nowe pliki serwerowe i porobić od nowa zasoby, a zawartość skryptów przekopiować (mety samemu napisać), dbając przy tym o porządek.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×